Blueberry pie cheesecake bites
- femsfoodcoaching
- 16 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 35 min + een aantal uren wachttijd Deze cheesecake bites zijn heerlijk romig en fris, perfect als gezonde aanvulling op de Paasbrunch!

Ingrediënten (6 stukken)
Voor de bodem:
2 volkoren of haverbiscuits
40 g volkoren tarwemeel
een halve el suikervervanger
25 gram gesmolten light boter (voor op brood)
Voor de cheesecake:
1 verpakking (400 g) Ísey Skyr blueberry pie
75 g zuivelspread light
2 eieren
25 gram vanille custard poeder
rasp van een halve citroen
als garnering wat blauwe bessen en een (volkoren) biscuit
Verder nodig: Een schaal van 15x20 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stamp de biscuits fijn, roer het meel en de suikervervanger doorheen.
Doe daarna de gesmolten light boter erdoor en maak met je vingers een kruimelig deeg.
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Meng in een kom de Ísey Skyr, zuivelspread, de eieren, het custardpoeder en citroenrasp goed door elkaar met een garde tot een egaal beslag.
Schenk dit op de bodem en garneer met een verkruimeld biscuit en wat blauwe bessen.
Bak voor 30 a 35 minuten af in de oven, laat daarna goed afkoelen en zet voor een paar uur in de koelkast.
Daarna snijd je het in stukken, maak het af met wat Paasversiering en je kunt aanschuiven!



