top of page

Blueberry cheesecake bites

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 35 min Deze cheesecake bites zijn heerlijk romig en fris, perfect als gezonde aanvulling op de Paasbrunch!

ree

Ingrediënten (6 cheesecake bites)

Voor de bodem:

  • 2 volkoren of haverbiscuits

  • 40 g volkoren tarwemeel

  • een halve el suikervervanger

  • 25 gram gesmolten light boter (voor op brood)

Voor de cheesecake:

  • 1 verpakking (400 g) Ísey Skyr blueberry pie

  • 75 g zuivelspread light

  • 2 eieren

  • 25 gram vanille custard poeder

  • rasp van een halve citroen

  • als garnering wat blauwe bessen en een (volkoren) biscuit

Verder nodig:

  • Een schaal van ca 15x20 cm

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Stamp de biscuits fijn, roer het meel en de suikervervanger doorheen. Doe daarna de gesmolten light boter erdoor en maak met je vingers een kruimelig deeg.

  3. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel

  4. Meng in een kom de Ísey Skyr, zuivelspread, de eieren en het custardpoeder goed door elkaar met een garde tot een egaal beslag. Schenk dit op de bodem en garneer met wat blauwe bessen.

  5. Bak voor 30 a 35 minuten af in de oven, laat daarna goed afkoelen en zet voor een paar uur in de koelkast. Daarna snijd je het in stukken


bottom of page