Bladerdeeghapjes met vega gehakt en aardappel
- femsfoodcoaching
- 22 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 60 min voor het gehele gerecht met groenten en aardappels
Een feestelijke maaltijd met 8 bladerdeeghapjes, zacht-kruidige vulling, winterse groenten en extra krokante culinaire aardappeltjes. Perfect voor een gezellige winteravond. Dit gerecht heeft een speciale betekenis voor mij, omdat de broodjes naar het recept van mijn moeder zijn. Op mijn Instagram vertel ik je er meer over.

Ingrediënten (4 personen)
8 plakjes bladerdeeg (kort laten ontdooien)
1 losgeklopt ei (voor bestrijken van de bladerdeeghapjes)
1 verpakking vega kruimgehakt
600 + 150 g culinaire aardappelen/krieltjes met schil (150 g is voor de bladerdeeghapjes)
500 g wintergroenten naar keuze, bijv.: spruitjes (kontje eraf, halveren), pastinaak, knolselderij, pompoen, rode ui of biet
Kaneel (snuf)
Ras el hanout
Peper en zout
Knoflookpoeder
Gemalen komijnzaad
Rozemarijn of tijm
Paprikapoeder
Honingvervanger
Bereiding bladerdeeghapjes met groenten en aardappel
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg iets ontdooien.
Snijd alle aardappels in kwarten.
Maak de groenten schoon: spruitjes kontje eraf + halveren, andere wintergroenten in stukken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breng een pan water aan de kook en kook alle aardappelkwarten 10 minuten.
Haal na 10 minuten de meeste aardappels voor de oven eruit en laat uitlekken, laat ongeveer 150 gram nog 10 minuten langer koken. Dit is voor de vulling van de broodjes.
Snijd deze laatste aardappels in kleine blokjes.
Verwarm het vega kruimgehakt in een pan en voeg de aardappelblokjes toe.
Breng op smaak met kaneel, ras el hanout, peper, zout, knoflookpoeder en gemalen komijnzaad.
Laat de vulling iets afkoelen.
Verdeel de vulling over de 8 bladerdeegvellen, vouw dubbel en druk de randen dicht met een vork.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
Verdeel de voorgekookte aardappelkwarten over een bakplaat en breng op smaak met rozemarijn/tijm, peper, zout en knoflookpoeder.
Leg de wintergroenten op dezelfde plaat als het past (anders op een tweede plaat).
Breng de groenten (niet de aardappels) op smaak met honingvervanger, peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Zet groenten, aardappels en bladerdeeghapjes tegelijk in de oven.
Totale oventijd: ongeveer 40 minuten. De laatste 10 minuten op 200 graden, maar dit was zo in mijn oven, houd rekening met verschillen tussen ovens en hoeveel de oven gevuld is.
Schep groenten en aardappels halverwege even om.
Haal alles eruit zodra de hapjes goudbruin zijn en de groenten gaar en geroosterd.



