Bieten pasta
- femsfoodcoaching
- 2 jun
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 30 min
Deze gezonde en voedzame rode bietenpasta met gehaktballetjes is een feestje voor je bord Ć©n je lichaam. De romige saus, gemaakt met de frisse smaak van Ćsey Skyr, vormt een perfecte match met de aardse tonen van rode biet. De magere rundergehaktballetjes maken het gerecht helemaal af; een smaakvolle maaltijd die je met een goed gevoel kunt serveren.

Ingrediƫnten (2 a 3 personen)
175 g volkoren rigatoni (ongekookt gewogen)
Een flink handje rucola
Voor de saus:
450 rode biet, voorgekookt
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
Halve tl gedroogde tijm
Halve tl Italiaanse kruiden
Zout en peper
200 g Ćsey Skyr naturel
Voor de gehaktballetjes:
200 g (extra) mager rundergehakt
1 ei
1 el (suikervrije) ketchup
2 volkoren beschuiten, fijn gestampt tot paneermeel (of 18 g paneermeel)
1 sjalot, gesnipperd
3/4 tl zout
Flinke snuf peper
Bereiding bieten pasta
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de pasta conform instructies op de verpakking
Pel de sjalot voor de saus en snijd in parten. Pel de knoflook en halveer. Halveer de bieten
Doe de sjalot, knoflook en bieten in een ovenschaal en schenk er de olie overheen en strooi er de kruiden overheen, inclusief peper en zout. Hussel door elkaar en bak 25 min in de oven
Maak intussen de gehaktballetjes door alle ingrediƫnten hiervoor met elkaar te vermengen en kneed het gehakt goed door met je handen. Maak er vervolgens kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in 10 a 15 min gaar in een koekenpan met bakspray, bak ze aan alle kanten goudbruin
Als de groenten klaar zijn, laat je deze 5 min afkoelen. Doe ze daarna in een hoge beker of blender samen met de Ćsey Skyr naturel en maak er met de staafmixer of blender een saus van. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de saus door de pasta, verwarm het geheel heel zachtjes op, zet het vuur niet te hoog. Verdeel de gehaktballetjes eroverheen en garneer met wat rucola.



