top of page

Bao buns met volkoren krokante kipstukjes

  • femsfoodcoaching
  • 25 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 20 min


Ben jij net zoals ik gek op de Aziatische keuken maar wil je daar graag een voedzame twist aan geven? Dan zijn deze bao buns met volkoren krokante kipstukjes echt wat voor jou! De korean mayo van Mama Asia maakt het helemaal af. Deze saus is niet voedzaam, maar wat mij betreft wel echt een bewust genietmoment waard!


ree

Ingrediƫnten

- Mama Asia korean mayo @remiafans

- 200 g kipfilet, in stukken gesneden

- 30 g volkoren meel

- 70 g volkoren cornflakes

- 1 ei

- Zout en peper

- 6 bao buns

- Ca. 50 gram geraspte wortel

- 1/3 komkommer

- Een handje taugƩ


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht

  2. Pak 3 schaaltjes en doe in ƩƩn schaaltje het meel, in een ander schaaltje de cornflakes en in het derde schaaltje het ei

  3. Vermeng het meel met een snuf zout

  4. Stamp de cornflakes een beetje zodat ze iets fijner zijn en doe er flink wat zout en peper door, roer dit goed door

  5. Kluts het ei met een garde of vork

  6. Haal de kipstukjes dan allereerst door het meel, daarna door het ei mengsel en daarna door de cornflakes tot de kipstukjes goed bedekt zijn met cornflakes

  7. Doe de kipstukjes daarna in de ovenschaal en bak voor ca. 20 minuten af in de oven

  8. Check voor het serveren even of de stukjes gaar zijn door ƩƩn stukje open te snijden

  9. De bao buns warm je op in de magnetron of in een stoommandje

  10. Serveer de bao buns met de kip, rauwkost en met de korean mayo

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page