Bao buns met volkoren krokante kipstukjes
- femsfoodcoaching
- 25 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 20 min
Ben jij net zoals ik gek op de Aziatische keuken maar wil je daar graag een voedzame twist aan geven? Dan zijn deze bao buns met volkoren krokante kipstukjes echt wat voor jou! De korean mayo van Mama Asia maakt het helemaal af. Deze saus is niet voedzaam, maar wat mij betreft wel echt een bewust genietmoment waard!

Ingrediƫnten
- Mama Asia korean mayo @remiafans
- 200 g kipfilet, in stukken gesneden
- 30 g volkoren meel
- 70 g volkoren cornflakes
- 1 ei
- Zout en peper
- 6 bao buns
- Ca. 50 gram geraspte wortel
- 1/3 komkommer
- Een handje taugƩ
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
Pak 3 schaaltjes en doe in ƩƩn schaaltje het meel, in een ander schaaltje de cornflakes en in het derde schaaltje het ei
Vermeng het meel met een snuf zout
Stamp de cornflakes een beetje zodat ze iets fijner zijn en doe er flink wat zout en peper door, roer dit goed door
Kluts het ei met een garde of vork
Haal de kipstukjes dan allereerst door het meel, daarna door het ei mengsel en daarna door de cornflakes tot de kipstukjes goed bedekt zijn met cornflakes
Doe de kipstukjes daarna in de ovenschaal en bak voor ca. 20 minuten af in de oven
Check voor het serveren even of de stukjes gaar zijn door ƩƩn stukje open te snijden
De bao buns warm je op in de magnetron of in een stoommandje
Serveer de bao buns met de kip, rauwkost en met de korean mayo



