Banoffee taartje
- femsfoodcoaching
- 10 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 min
Je kan dit banoffee taartje eten als tussendoortje, toetje of zelfs als ontbijt! Geloof me; het smaakt net als een echt taartje! Het bevat alleen meer eiwitten, bijna geen toegevoegde suiker en is laag in vetten.

Ingrediënten (2 personen)
Voor de bodem;
2 volkoren biscuits
10 g amandelmeel
15 g havermeel
halve el 100% appelmoes
een kneepje honing vervanger
Voor het taartje:
200 g vanille of karamel kwark of skyr (zonder toegevoegde suiker)
200 g high protein caramel pudding
1 banaan
2 blokjes suikervrije chocolade
Bereiding
Stamp de biscuits fijn
Roer het meel erdoor
Doe vervolgens een schepje appelmoes erbij en een kneep honing vervanger
Roer door tot het een kruimelig deeg is. Als het te droog is doe je een beetje appelmoes erbij
Verdeel dit over 2 potjes of schaaltjes
Verdeel vervolgens de Skyr of kwark over de schaaltjes, over de bodem
Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel de helft van de banaanplakjes over de Skyr/kwark
Verdeel hier overheen de karamelpudding
Verdeel hier weer plakjes banaan overheen
Optioneel doe je er een toef slagroom light op
Schenk er wat salted caramelsaus overheen
Hak de chocolade fijn en strooi dit er als laatste overheen



