top of page

Banoffee taartje

  • femsfoodcoaching
  • 10 mrt 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 min Je kan dit banoffee taartje eten als tussendoortje, toetje of zelfs als ontbijt! Geloof me; het smaakt net als een echt taartje! Het bevat alleen meer eiwitten, bijna geen toegevoegde suiker en is laag in vetten.

ree

Ingrediënten (2 personen)

Voor de bodem;

  • 2 volkoren biscuits

  • ⁠10 g amandelmeel

  • ⁠15 g havermeel

  • halve el 100% appelmoes

  • een kneepje honing vervanger


Voor het taartje:

Bereiding

  1. Stamp de biscuits fijn

  2. Roer het meel erdoor

  3. ⁠Doe vervolgens een schepje appelmoes erbij en een kneep honing vervanger

  4. ⁠Roer door tot het een kruimelig deeg is. Als het te droog is doe je een beetje appelmoes erbij

  5. Verdeel dit over 2 potjes of schaaltjes

  6. Verdeel vervolgens de Skyr of kwark over de schaaltjes, over de bodem

  7. Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel de helft van de banaanplakjes over de Skyr/kwark

  8. ⁠Verdeel hier overheen de karamelpudding

  9. ⁠Verdeel hier weer plakjes banaan overheen

  10. ⁠Optioneel doe je er een toef slagroom light op

  11. ⁠Schenk er wat salted caramelsaus overheen

  12. ⁠Hak de chocolade fijn en strooi dit er als laatste overheen


bottom of page