top of page

Bananenbrood granola

  • femsfoodcoaching
  • 19 feb
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 30 min

Maak zelf de lekkerste gezonde granola met dit eenvoudige recept! Deze granola is gemaakt met banaan, noten en kruiden, en bevat geen toegevoegde suikers. Ideaal voor een voedzaam ontbijt of een gezonde snack. Dankzij de juiste combinatie van ingrediƫnten wordt de granola heerlijk krokant, zonder dat je olie nodig hebt.

ree

Ingrediƫnten

  • 170 g havermout

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl speculaaskruiden

  • 25 gebroken lijnzaad

  • 1,5 el honingvervanger

  • 1 banaan, fijn geprakt

  • 35 g gemengde noten (grof gehakt)

  • het eiwit van 1 ei


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, hete lucht

  2. Meng alle ingrediƫnten met elkaar in een kom, meng goed door elkaar tot alles gelijkmatig bedekt is. Je kunt eventueel eerst de natte ingrediƫnten (geprakte banaan, eiwit en honing) apart met elkaar mengen voordat je dit door de droge ingrediƫnten roert

  3. Leg een vel bakpapier op het bakblik.

  4. Spreid het mengsel uit over het bakpapier in een dunne laag. Druk het licht aan met de achterkant van een lepel voor extra krokante stukken.

  5. Bak de granola 25-30 minuten.

  6. Schep halverwege om om te voorkomen dat het aanbrandt.

  7. Laat de granola volledig afkoelen op de bakplaat met de deur van de oven op een kier.

  8. Bewaar in een luchtdichte pot.

ėŒ“źø€


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page