Aziatische bananencake
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 55 min In Maleisië kwam ik op verschillende plekken banana cake tegen, een soort bananenbrood maar dan met de smaak van bananen snoepjes. In het begin vond ik het niet lekker, maar na het een paar keer te hebben gehad, vond ik het toch wel echt lekker. Ik dook het internet op om te zien hoe je deze bananencake maakt en maakte mijn eigen, voedzame variant!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
140 g havermeel
90 g volkorenmeel
3,5 tl bakpoeder
snuf zout
3 eieren 1 eigeel
75 suikervervanger
halve tl bananen aroma (ik kocht het in Maleisië, maar je hebt het ook sommige toko’s)
80 g 100% appelmoes
45 g vloeibare olie (bijv. zonnebloemolie)
350 gram rijpe bananen (gewogen zonder schil, waren bij mij 3 bananen)
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onderwarmte.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Doe het meel, zout en bakpoeder in een kom en meng goed door elkaar
In een andere kom mix je de eieren en suiker tot het licht en romig is.
Hierna mix je ca. 10 minuten met een handmixer de geprakte bananen met het eiermengsel en bananenaroma. Het is belangrijk dat het goed gemixt is.
Met een spatel roer je hierna het meel door het beslag, tot het een gladde massa is.
Schep tot slot de olie en appelmoes door het beslag en roer door tot dit goed gemengd is door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak circa 50 a 55 minuten af tot het gaar is. Wanneer een satéprikker er schoon uitkomt, is het goed.



