Aardbeien cake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 14 aug
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Deze heerlijke aardbeien cake heb ik al heel vaak gemaakt. Super leuk om ook te trakteren of te serveren bij een high tea. Maar ook lekker om dagelijks mee te nemen naar je werk! Ik noem dit ook wel een plaatcake.

Ingrediënten
Eerste rijtje:
65 g (zonnebloem)olie
85 g ongezoete appelmoes
85 g suikervervanger
160 ml (plantaardige) melk/drink
3 eieren
scheutje vanille aroma
Droge ingrediënten:
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille
2,25 tl bakpoeder
1,5 tl vanille poeder
Snuf zout
Toppings:
ca 15 aardbeien in stukjes gesneden
1 el gehakte noten
1 el kokos rasp
Verder nodig:
Een grote ovenschaal, ik gebruikte 23x36 cm
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding aardbeien plaatcake
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenschaal met bakpapier
Meng het eerste rijtje ingrediënten met elkaar in een grote kom
In een andere kom meng je de droge ingrediënten
Snijd de aardbeien in plakjes.
Voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd.
Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Schenk het beslag in de ovenschaal.
Verdeel de plakjes aardbei, geraspte kokos en noten erover en bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.



