top of page

Aardbeien cake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 15 + 40 min Deze heerlijke aardbeien cake heb ik al heel vaak gemaakt. Super leuk om ook te trakteren of te serveren bij een high tea. Maar ook lekker om dagelijks mee te nemen naar je werk! Ik noem dit ook wel een plaatcake.

Gezonde aardbeien cake

Ingrediënten

Eerste rijtje:

  • 65 g (zonnebloem)olie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 85 g suikervervanger

  • 160 ml (plantaardige) melk/drink

  • 3 eieren

  • scheutje vanille aroma

Droge ingrediënten:

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g eiwitpoeder vanille

  • 2,25 tl bakpoeder

  • 1,5 tl vanille poeder

  • Snuf zout

Toppings:

  • ca 15 aardbeien in stukjes gesneden

  • 1 el gehakte noten

  • 1 el kokos rasp

Verder nodig:

  • Een grote ovenschaal, ik gebruikte 23x36 cm

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding aardbeien plaatcake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenschaal met bakpapier

  2. Meng het eerste rijtje ingrediënten met elkaar in een grote kom

  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten

  4. Snijd de aardbeien in plakjes.

  5. Voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd.

  6. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  7. Schenk het beslag in de ovenschaal.

  8. Verdeel de plakjes aardbei, geraspte kokos en noten erover en bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page