Speculoos monchou taart
- femsfoodcoaching
- 22 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 25 min + 1 nacht wachttijd
Deze taart maakte ik een keer voor mijn verjaardag. Hij is niet voedzaam, maar wel erg lekker! Ik kon niet kiezen tussen een monchoutaart met speculoos of met kersen, dus ik besloot een taart te maken met allebei! Ik dook het internet op en combineerde verschillende recepten tot mijn eigen verjaardagstaart!

Ingrediënten (1 taart van 20 cm)
Voor het monchou deel:
200 g originele Monchou op kamertemperatuur
250 ml verse slagroom
8 g (1 zakje) vanillesuiker
150 g kristalsuiker
4 gelatineblaadjes
Voor de bodem:
200 g speculooskoekjes (of 250 g als je een extra dikke bodem wil)
80 g roomboter (of 100 g met meer koekjes voor een extra dikke bodem)
100 g speculoospasta
Voor de kersen:
250 g diepvries kersen
scheutje vanille aroma
2 el water
1 el suiker
papje van 1 el maizena en 1 el koud water
Verder nodig:
Bakpapier
Bereiding
Leg de gelatine in een schaaltje koud water en laat minimaal 10 min weken
Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot fijne kruimels en smelt de boter in een pannetje
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
Wanneer de boter gesmolten is, meng dit in een kom met de boter.
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Doe 100 g speculoospasta in een kommetje en warm dit ca. 10 seconden op in de magnetron.
Roer door zodat het vloeibaar wordt, schenk dit over de bodem. Zet de bodem in de koelkast.
Doe in een kom de slagroom met de vanillesuiker en klop het lobbig (tot yoghurtdikte).
Klop in een aparte kom de roomkaas met de kristalsuiker in ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm deze samen met 4 el water in een pannetje tot de gelatine opgelost is. Let op: laat het niet koken!
Roer vervolgens een aantal eetlepels slagroom door de opgeloste gelatine tot het goed gemengd is (geen klontjes meer).
Roer daarna voorzichtig het gelatinemengsel door de rest van de slagroom.
Daarna spatel je de slagroom voorzichtig door de roomkaas.
Verdeel de vulling over de koekjesbodem en strijk glad. Zet in de koelkast.
Voor het kersenmengsel warm je kersen op in een pannetje met een scheutje vanille aroma, een eetlepel suiker en 2 eetlepels water. Pas op dat het niet aanbrandt.
Meng in een apart kommetje 1 el water met 1 el maizena en zorg dat het goed gemengd is.
Wanneer de kersen ontdooid en warm zijn en het mengsel begint te pruttelen, voeg dan lepeltje voor lepeltje het maizena papje toe en roer tussendoor goed door totdat je tevreden bent over de dikte. Voor de taart op de foto werd het gehele maizena papje gebruikt.
Laat het kersenmengsel goed afkoelen, dek af en zet in de koelkast
Verdeel het kersenmengsel over de taart wanneer de taart een nachtje in de koelkast heeft gestaan, eet smakelijk!



