Mealprep mandarin pie cheesecake
- femsfoodcoaching
- 7 jul 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 7 + 23 min
Ik heb het vaker gezegd; wie zegt dat je niet zo nu en dan kan ontbijten of lunchen met cheesecake? Deze heerlijke cheesecake maak je gemakkelijk voor 2 dagen, zodat je het zo uit de koelkast kan pakken om ervan te genieten!

Ingrediënten (2 porties)
Voor de bodem:
2 volkoren biscuits (koekjes)
60 g havermeel
20 g amandelmeel
iets meer dan 2 el 100% appelmoes
een flinke kneep honingvervanger
Voor de cheesecake:
3 knijpverpakkingen Ísey skyr mandarin pie
2 eieren
30 g custardpoeder vanille
rasp van een kwart sinaasappel
optioneel suikervervanger naar smaak als je het zoeter wil (link in bio)
een aantal plakjes sinaasappel
Verder nodig: 2 ovenbestendige schaaltjes (de mijne hebben 0,7 l inhoud)
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht
2. Stamp de biscuit fijn en meng met meel en 2 eetlepels appelmoes. Roer door
3. voeg een kneep honing vervanger toe en roer weer door
4. voeg nu kleine beetjes appelmoes toe tot het een kruimelig deeg is
5. vet de schaaltjes in met bakspray
6. verdeel de bodem over de schaaltjes
7. druk aan
8. meng in een kom met een garde de Ísey Skyr, eieren, sinaasappelrasp en custardpoeder. Optioneel kan je nog suikervervanger naar smaak toevoegen.
9. verdeel het cheesecake mengsel over het schaaltje en verdeel er de appel overheen
10. bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel. Elke oven is anders, het zou kunnen dat het bij jou langer moet.
11. laat daarna afkoelen en zet voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast



