Appeltaart blended overnight oats
- femsfoodcoaching
- 27 feb
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 min + 1 nacht wachttijd
Als je van appeltaart houdt, maar ook een voedzaam en vullend ontbijt wilt, dan is deze eiwitrijke appeltaart blended overnight oats perfect voor jou! Het heeft een heerlijke romige textuur en het vult goed. Door de combinatie van appel en kaneel smaakt het echt als een traktatie, terwijl het boordevol eiwitten zit. Je kunt dit makkelijk voor meerdere dagen mealpreppen. Ideaal voor drukke ochtenden!

Ingrediënten (2 porties)
300 g skyr of magere kwark
100 g havermout
20 g chiazaad
1 tl kaneel
125 g pompoenpuree (babypotje)
250 ml melk
Topping:
2 appels
halve tl kaneel
20 g rozijnen
30 ml water
Bereiding
Snijd de appel in blokjes en verwijder het klokhuis
verwarm de appel in een pannetje met de rozijnen, kaneel en water. Stoof afgedekt een minuut of 3-4 tot de appel wat zacht is geworden. Verwarm daarna nog ca. 2 minuten zonder deksel en laat daarna afkoelen
Doe in de blender alle andere ingrediënten bij elkaar en mix tot een glad mengsel
Verdeel dit over 2 potjes of bakjes
Verdeel de afgekoelde appel hier overheen en sluit af
Zet een nacht in de koelkast
Voor het serveren kan je het eventueel nog aftoppen met wat 100% pindakaas. Eet smakelijk!



