top of page

Appeltaart blended overnight oats

  • femsfoodcoaching
  • 27 feb
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 min + 1 nacht wachttijd


Als je van appeltaart houdt, maar ook een voedzaam en vullend ontbijt wilt, dan is deze eiwitrijke appeltaart blended overnight oats perfect voor jou! Het heeft een heerlijke romige textuur en het vult goed. Door de combinatie van appel en kaneel smaakt het echt als een traktatie, terwijl het boordevol eiwitten zit. Je kunt dit makkelijk voor meerdere dagen mealpreppen. Ideaal voor drukke ochtenden!


ree

Ingrediënten (2 porties)


Topping:

  • 2 appels 

  • ⁠halve tl kaneel 

  • 20 g rozijnen

  • ⁠30 ml water 


Bereiding

  1. Snijd de appel in blokjes en verwijder het klokhuis 

  2. verwarm de appel in een pannetje met de rozijnen, kaneel en water. Stoof afgedekt een minuut of 3-4 tot de appel wat zacht is geworden. Verwarm daarna nog ca. 2 minuten zonder deksel en laat daarna afkoelen 

  3. Doe in de blender alle andere ingrediënten bij elkaar en mix tot een glad mengsel 

  4. Verdeel dit over 2 potjes of bakjes 

  5. Verdeel de afgekoelde appel hier overheen en sluit af 

  6. Zet een nacht in de koelkast 

    Voor het serveren kan je het eventueel nog aftoppen met wat 100% pindakaas. Eet smakelijk!

bottom of page